top of page

LJILJANA PEČKO  KEKEC IN ŠTEFAN KEKEC

  •  ustanovitelja

MARKO KEKEC, strojni tehnik 

  • nosilec kmetijskega gospodarstva / sin

Marko je po končani srednji strojni šoli nadaljeval tehniško izobraževanje na Strojni fakuleti v Mariboru. Svoje zanimanje za tehniko in stroje že vrsto let uspešno združuje s predano skrbjo za kmetijsko posest, pri tem pa zmeraj teži k iskanju novih rešitev pri kakovostnem kmetovanju.

Kot nosilec kmetijskega gospodarstva je odgovoren za kmetijo v celoti. Skrb za živali in naravno kmetovanje je tisto, kar ga vodi pri delu in mu predstavlja največje veselje. "Ni lepšega občutka kot videti srečne, zdrave in svobodne živali", pravi. 

Delo in vodenje kmetije predstavlja 24/7 delovnik in poleg skrbi za visoko higieno zajema veliko panog; zootehniko, agronomijo, strojništvo, ekonomijo, veterino, pravo, itd.  Zato je izredno pomembno, da se s tako dejavnostjo ukvarja zrela in natančna oseba, ki je delu predana in dela s srcem. Na pomoč pa zelo rada priskočita tudi naša ˝pasja˝ zakonca bordercollija Ron in Lola. 

V prostem času, ki ga sicer ni veliko, se Marko že od svojega 17 leta  uspešno posveča vrtenju glasbe pod umetniškim imenom DJ KeKi. Čeprav tako delo terja neprespane noči, mu glasba in zadovoljne množice dajo energijo za naprej. V življenju mu veliko veselje predstavlja tudi šport. Karate ga je že v ranem otroštvu naučil discipline in koncentracije, veselje do motorjev pa je dolgo užival pri motokrosu. Še vedno pa se najraje z očetom Štefanom odpravi na ogled dirke speedwaya. 

Marko bo letos tudi prvič postal tudi oče, kar zanj in za našo celotno družino predstavlja globok izvir energije, sreče, ljubezni in nadaljnjega navdiha. 

NATAŠA BRAČKO

  • zaposlena v proizvodnji

Naša Nataša je z nami že 20 let. Sirarna je njen drugi dom in tako se delu tudi predaja. Zaradi dolgih let, ki jih delimo, je postala naš 7. član družine. Je zelo zanesljiva, natančna in dobra oseba. Z velikim zanimanjem in navdušenjem sprejema zamisli o novih izdelkih, sodeluje pri kreiranju idej in produktov. Zelo smo veseli, da je med nami. 

Nataši veliko srečo v življenju predstavlja njena družina, predvsem sin Alen. Zelo rada ima vrt in naravo, klepet s sorodniki in mirne sprehode na soncu. Je odlična kuharica in zelo rada peče. Tako nas ob praznikih vedno razvaja s svojimi dobrotami.

Ljiljana; študentka Medicinske fakultete v Beogradu in Štefan; večkratni jugoslovanski prvak speedwaya, sta za gnezdo svoje družine izbrala idilično domačijo Pečko ob Trojiškem jezeru. Domačija naše babice Marije obstoja vse od leta 1797 kot je vklesano v tramu dnevne sobe še danes. Sanje so postajale realnost; rodil se je sin Marko, kasneje hči Maja in po nekaj letih še najmlajša; Maruša. Iz vztrajnosti vrhunskega športnika Štefana in Ljiljaninega poglobljenega znanja biokemije in mikrobiologije – takratne vodje diagnostičnega laboratorija v Lenartu – se je rodilo tudi Domače sirarstvo Kekec – sirarstvo, ki se od svojega prvega dne poslužuje tradicionalnih metod pridelovanja mlečnih izdelkov. Naša kmetija je bila prav tako ena izmed prvih v Sloveniji, ki je uvedla prost izpust živali čez celo leto. Velikokrat so se mimoidoči ustavili in se čudili, kaj počnemo, danes sami kmetujejo na podoben način.

 

MAJA KEKEC, univ. dipl. inž. živ. tehnol.

  • vodja proizvodnje in marketinga / hči

Maja je po končani klasični gimnaziji uspešno zaključila univerzitetni študij živilske tehnologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Veliko zanimanje do medicine in klinične prehrane je privedlo do sodelovanja pri obsežni študijski raziskavi ˝Vpliv humanega mleka na razvoj črevesne mikrobiote dojenčka˝ (J4 3606), kjer je v sklopu diplomske naloge raziskovala uživanje probiotikov med nosečnicami in doječimi materami. 

Kot vodja proizvodnje je odgovorna in vpeta v vse procese predelave, inženiringa, senzorike, trženja in komunikacije. Je strastna navdušenka nad gastronomijo in visoko kvaliteto naravnega izvora, teži k vedno novi in pestri ponudbi celotne kmetije. Doma pripravlja vodene degustacije izdelkov, pri katerih se predaja eni svojih največjih strasti - kulinarični kreativi. Zaradi širokega spektra znanja o klinični prehrani prav tako nudi strokovna prehranska svetovanja za posameznike, skupine ali izobraževalne ustanove. 

Tekom študija je preživela eno leto v Severni Kaliforniji, kjer se je navdušila nad visoko kulinariko in multikulturo, želja po samostojnem potovanju pa jo je pred kratkim za več mesecev ponesla tudi v dele Južne Amerike, kjer jo je poleg narave najbolj navdušila pristnost in energija ljudi. Polna vtisov, idej in znanja, se je vrnila v domač kraj, kjer želi živeti svoje sanje še naprej. Šport ji predstavlja sprostitev in pomaga pri disciplini. Po 10ih letih plesanja baleta, se sedaj  največ posveča teku, ki ji poleg rekreacije predstavlja tudi obliko meditacije. Pretečen velik maraton pa dokaz, da nič ni nemogoče. Energijo in mir najde tudi v naravi in glasbi, ki sta prav tako njena velika strast. 

MARIJA PEČKO IN MARUŠA KEKEC

  • upokojenka in študentka

Maruša je naša najmlajša; pridna študentka psihologije. Nekoč si želi povezati in uporabiti domače okolje - naravo in živali - pri metodah klinične psihologije.

Kljub zahtevnosti študija vedno najde čas in voljo za pomoč pri vseh dejavnostih na kmetiji. Kar dve desetletji pa je Maruša krasila tudi naš prvi logotip.

 

Babi Meri je kot najstarejši član naše družine izredno ponosna in vesela, da po tolikih letih kmetija njenih prednikov še živi in je mogočnejša kot kadarkoli prej. Njena pomoč in odlična kuha sta neprecenljivi in smo zanju nadvse hvaležni. Naša prababica, mati babi Meri, je bila prva, ki je mlečne izdelke iz naše kmetije nosila na tržnico v Maribor. Peš. Njena trda volja in veselje do dela nam je vsem še danes za velik vzor in vir moči. 

bottom of page